365 лекари, медицински сестри и медицински персонал от общинските V и IV градски болници са тествани за заразяване с COVID 19. Медицинският персонал е тестван с PCR тестове със средства от Столична община.


Това съобщи във "Фейсбук" кметът на София Йорданка Фандъкова. 

Ето какво написа още столичният кмет: 

Предстои PCR тестове да бъдат направени и на 95 медици от общинските I и II градски болници, в които има разкрити отделения за лечение на пациенти с COVID 19.

93 служители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“, доброволци от доброволното формирование на Столична община и служители на Общинска полиция бяха тествани в МВР болница с бързи тестове по програмата на МВР и Националния оперативен щаб.

До момента общият брой на тестваните медицински работници и служители, които работят директно с граждани, е 449.

От утре Столична община започва тестването на още 310 души с бързи тестове, които сме закупили. Използваме тестовете на производителя, с които са тествани и служителите на МВР.

Първи ще бъдат тествани 200 служители на общинския „Социален патронаж“ – санитари, социални работници, шофьори, които всекидневно доставят храна по домовете на 1500 души. След тях тестове ще направим и на 110 служители на Общинска полиция.