Ако се замислите, сигурно биха ви хрумнали много добри идеи как да си повишите настроението. Със създаването на стройна фигура е малко по-сложно, защото се иска да се положат усилия, пише "Труд".


Тайната на перфектното домашно суши е разгадана СНИМКИ

Това, което може да донесе полза по отношение и на двете е нещо просто, което може да си набавим чрез храненето – витамини от групата B.

Тези витамини правят човек енергичен и изпълнен с енергия. Задачите им са различни, но всички се свеждат до едно: да помогнат на тялото да извлече полезни вещества от храната и да ги транспортира до останалите органи.

Затова те се приемат като ​​гаранция за стройно тяло и позитивно настроение. Основните витамини от групата са В1, В6, В12, В9 и В3. Всеки от тях е незаменим и има своите уникални възможности.

Важно е да се знае, че тялото ни не може да съхранява изброените витамини, с изключение на В12. Ето защо, за да бъдете стройни и с добро настроение, трябва да ги приемате ежедневно.

Имайте предвид, че предозирането може да е също толкова опасно за организма, както и дефицита им.

Всички онемяват, като видят как приготвям картофките с месо

При прекалено голям прием на тези витамини могат да се появят нежелани реакции, като повишена възбудимост на нервната система, треперене на ръцете, кожни проблеми, главоболие, гадене, сърцебиене или повишаване на кръвното налягане.

Най-добре е приемът на витамини от B групата да постъпва чрез храната. За хранителни добавки и таблетки е желателно да се посъветвате с лекар.

Една от храните, която съдържа голямо количество подобни витамини е черният дроб, независимо дали е пилешки, агнешки или телешки. Това включва В2, В7, В3, В5, В9, В6 и витамин В12, като 100 грама черен дроб обхваща значителна част и дори надвишава в някои случаи необходимата дневната стойност.

При хранене не може да се получи предозиране, тъй като тялото е в състояние да премахне излишното от храната, но не и от хапчетата.

Друг продукт богат на витамини от групата B е сьомгата. Тя съдържа В3, В12, В6 и В2. Освен това важно за доброто здраве е и съдържанието в рибата на омега-3 мастни киселини, протеини и селен.

Цял живот сме допускали сериозна грешка, свързана с ананаса! (ВИДЕО)

Усвояването на витамините от човешкото тяло се влияе и от консумацията на други храни. Например кофеинът и захарта могат да попречат на активността на необходимите витамини от B групата. Затова обръщайте внимание на храната, която консумирате и наблюдавайте как тя влияе върху фигурата и настроението ви.