Учителка в частно училище се разболя от коронавирус и зарази близките си вкъщи, пише glas.bg. 

Тя твърди, че в учебното заведение умишлено се прикривали случаи на болки от COVID-19. След месец на изолации, тя е взела своето решение. Ето какво споделя учителката в социалните мрежи: 

"След положителен Covid тест, средно тежко протичане на заболяването при мен, 28 дни в болничен, заразяване на децата и родителите ми, единият от които на легло заради мен, най- накрая се осмелих да подам молба за напускане. Разочарована съм от ръководството на училището, в което работя.

Скриха от нас, че има болни учители и деца. В документите фигурираме само 4 болни от Covid колеги, останалите 10 са с положителен тест, но с "други вирусни инфекции".

Контактни и болни ученици продължиха да посещават училище.
Когато аз се разболях, не карантинираха класа ми. Впоследствие се откриха и болни ученици. Директорката на училището преподава на моя син и много пъти му е правила забележки, че носи маска и го е карала да я свали, защото "тук е безопасно и болни няма".

Училището е частно, собствениците са големи имена и са лекари, а са категорично против онлайн обучение. Не издържах повече на тези гаври с учителите.

Заради тяхното безхаберие се разболяват хора. Можеше да изгубим и човешки животи..."