Този път зелените окончателно се разкриха, че не са никакви зелени природозащитници, а обикновенни рекетьори, които се интересуват единствено от пари и изпълняват поръчки на донорите и кукловодите си. Крайно време е държавата да провери и спре рекетьорско корупционата им дейност срещу развитието на икомомиката в цялата страна.
И всички нормални и необвързани с тях медии да застанат заедно,  за да покажат че на лъжата краката са къси и да бъдат изхвърлени завинаги от достъп до икономически и еко програми и дотъп до пари. Какъв по нагледен пример от този с щъркелите трябва да се случи, за да разбере цялото общество за какви реални наглеци и рекетьори става дума!

Народът избухна по форумите срещу зелените и природозащитните организации, които вместо да крачат по площадите, трябва да са по полята и да помагат доброволно и безвъзмездно на замръзналите щъркели. А не за всяка дейност да искат пари и особено ако са по европрограмите. Хората се питат къде са видните еколози Тома Белев, Андрей Ковачев, Петко Цветков, Владислав Панев? Но те явно си седят на топло по кабинетите или обикалят безплатно по други държави с чужди пари.

Ето какво пише по форумите:

"Все повече започвам да си мисля че еко-защитник е платен  клакьор ,който му дай да вика по площадите.Какво значи нямали пари за такава програма, кой определя програмите и кой дава тези пари. Ако нямате пари да спасите бедстващи птици ,по добре си заврете програмите знаете къде!!!! Видяхме в какви условия живеят хората спасили щъркелите.Те повече пари ли имат от вас като организация? ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!!"

"Ами те само усвояват пари,а не раздават милосърдие и грижа за животни и природа.Просто крадат фондове".
"А....тях само на площадите ги търсете. Как ще вземат щъркели в домовете си? Нали ще им ги изцапат? Ха..ха..ха".
"Когато излезнат да протестират за нещо-да не ги подкрепяме или споделяме".
"Само на думи са зелени - нищо не ги интересува освен парите !"
"На тях последната им грижа са щъркелите!"

Обикновените хорица от български села обаче отвориха къщите си, за да приберат кой колкото щъркели може. Браво! В кампанията обаче не се включи нито една от екологичните организации, получаващи на година стотици милиони да пазят птиците. Нещо повече, оказа се, че една от тях е отказала дори логистична подкрепа на човек от каолинско село, алармирал за измръзващи щъркели. Били особено нагли по телефона: В момента нямаме средства по такава програма!

Ето кои са неправителствените организации, които се грижат за животните и птиците - Зелени Балкани, Българско дружество за защита на птиците, Фондация „Биоразнообразие“, WWF България и др.
Всички тези неправителствени организации, които са над 50, се финансират от екопроекти. Но не е редно да се грижат за природата, животните и птиците само, когато има пари. Даваме примери:
Сдружение „Зелени балкани“ е участвало във възстановяване на лалугера в парк Сините камъни и на популации на черен лешояд и царски орел – на обща стойност 98 хил. лв.
Българско дружество за защита на птиците се е занимавало с възстановяването на глухар, трипръст, белгръб кълвачи срещу 434 хил.лв. 
Фондация „Биоразнообразие“ изпълни проект срещу 515 хил.лв. за опазване на дивата коза и кафявата мечка. 
Сдружение „За дивата природа Балкани стана съзипълнител за спасяване на местообитания  на Витоша срещу 1.9 млн.лв. 

Сумите са огромни, но резултатите никакви!