БСП няма да търси подкрепа за балотажа от нито една политическа сила. Това заяви в края на изборния ден депутатът на социалистите Жельо Бойчев.
„Досега не сме търсили разговор с нито една политическа партия, няма да променим това поведение и между двата тура, търсим подкрепа от българските граждани. Оттук нататък всеки може да си направи избор дали иска страната ни да бъде функция на една политическа сила или да настъпи промяна.
Много хора са свързани с БСП и участват в тази кампания, мисля, че никой не влияе и не контролира избирателите си. Те са достатъчно и грамотни и добри в преценката си”, коментира пред БНТ Жельо Бойчев.
 
Той отказа да коментира дали премиерът Бойко Борисов ще спази намерението си да подаде оставка, ако ГЕРБ не успее на изборите за президент.
 
„Въпросът за оставка го задайте на г-н Борисов. По-скоро бих говорил за достойно бъдеще на България”, заяви депутатът от БСП.
 
Жельо Бойчев бе категоричен, че на този етап БСП не мисли за каквито и да е политически съюзи с ГЕРБ:
 
„В политиката няма нищо невъзможно, но специално между ГЕРБ и БСП не виждам нищо, което може да послужи за допирна точка, затова изключвам каквато и да е коалиция между двете партии.”