47-годишна жена тръгнала за Дамбалъ, за да участва в ритуала с чудотворната вода, която става лековита в нощта срещу 6 май се случват чудеса, но от два дни е в неизвестност, пише 24Родопи.

Близки и полицаи издирвали Назмие Мустафа от момчилградското село Горна Чобанка, но следи от нея не са били открити.

Стотици посетиха Дамбалъ в нощта срещу 6 май, когато според поверието водата от извора става чудодейна.

На следващия ден останаха… дрехите на потопилите се за изцерение хора.

Към едноименната местност късно в сряда пеша е тръгнала и 47-годишната жена, която страда от епилепсия. Тя избрала прекия път през гората, по който от селото й до скалите с лечебната вода се стига за около 40 минути.

Съпругът на Назмие е на лечение в Кърджали и няма кой да се грижи за двете им деца, които са тийнейджъри, поясниха местни жители. Миналата година жената се изгубила в гората, но я открили в съседното село Биволяне.

Около 19 часа тази вечер в гората между Долна Чобанка и Биволяне е открита 47-годишната жена. Според неофициална информация тя била нападната от кучета, има рани по тялото й. Назмие Мустафа ще бъде прегледана от медицински екип, който пътува към Чобанка.

На третия ден от изчезването на Назмие, търсенето продължи близо до водоеми, защото ясновицец казал да я търсят на бряг. Именно там жената била нападната от кучета.