Жена, представяща се за съпруга на пребития в нощта срещу 1 май човек в кафе Мокай в бургаския жк „Зорница“, се свързала с екип на Флагман.бг. 

„Не мога да ви кажа името си, в законен брак съм с мъжа, който е бил пребит, дори не искам в момента да ви казвам той къде се намира, тъй като се страхуваме. Нападателят е от опасен, агресивен и може да ни се случи нещо още по-лошо. Силно притеснена съм“, каза жената. 

Тя твърди още, че не й е известно нейният съпруг да е криминално проявен. Той изобщо не се е познавал с Петър Попчев-Попчето. Преди да попадне в кафе Мокай в злополучната, нощ е бил в друго заведение. Тя е убедена, че мъжът й няма вина и с нищо не е предизвикал агресията на опасния тип. 

Жената твърди, че мъжът й носи характерна за ъндърграунда фамилия Темелков, но няма нищо общо с Румен, нито с друг Тодор - негов съименик. 

„Нападнат е в гърба, удрян е много жестоко, но юмрукът в лицето му го е съборил на земята и е истинско чудо, че е жив“, каза тя. 

Тя била много объркана и не знаела дали трябва да бъде съден Попчев за тази поредна проява на садизъм без причина.  В крайна сметка тя призна, че жертвата и към момента е в УМБАЛ-Бургас.