Попълнете търсена ключова дума или фраза

Жената, убила мъжа си в Труд: Биеше ме за добър ден, спеше с любовницата си у дома

https://blitz.bg/kriminalni/prestplenie/zhenata-ubila-mzha-si-v-trud-bieshe-me-za-dobr-den-speshe-s-lyubovnitsata-si-u-doma_news712579.html Blitz.bg

Не съм искала да го убивам, не съм предполагала, че е мъртъв, разбрах го, когато племенницата ми се обади, каза тя

Пловдив, България 02 Дек. 2019, 12:59 8967 прочита 7 коментара
Веска Хаджиева, която уби през януари тази година съпруга си Костадин Хаджиев, на 73 години, не даде показания пред съда в Пловдив. Веска разказа, че на 13 януари влязла в мазето да вземе ябълки.

Като се качила горе, видяла, че Костадин е заключил вратата към къщата. Видяла го, че влиза в банята на двора, бил бос, с хавлия. Тя го последвала да пита къде са ключовете, настоявала да и ги даде, той се ядосал, ударил с налъм по главата, после с ръка по лицето и още веднъж по скулата и по ръката с твърд предмет. Докато се карали, Веска бутнала огледало, то паднало и се счупило.

Парчета наранили Костадин по тялото, а Веска по прасеца. Шурнала кръв. Той й крещял, че ще я убие, ще я довърши. Паднали на земята, той й хванал главата, мислела, че ще я довърши, като й удари главата в цимента.

Май го хванах за врата, не си спомня добре Веска, но мислела, че той е останал жив на пода в банята. Излязох, после се върнах и мислех, че диша, изчистих банята с хавлиена кърпа, която изхвърлих в казана пред къщата, разказа още жената, която години наред е била жертва на домашно насилие.Изпрала си дрехите и си легнала. На другия ден се събудила и отишла на работа. Разбрала от племенницата си, че мъжът й е мъртъв.

Не съм искала да го убивам, не съм предполагала, че е мъртъв, разбрах го, когато племенницата ми се обади. Въпреки че отдавна били във влошени отношения, Веска беше категорична пред съда,че не е желаела смъртта на съпруга си.

Години наред търпяла бой и унижения от мъжа си. Изнесла се от общата им спалня, защото любовницата на съпруга й-Даниела, постоянно спяла при него. Любовницата й казала: Можеш да не се връщаш, защото къщата е преписана на мен. Веска много се ядосала, защото двамата градили общия си дом, имало вътре много подобрения.

Веска сподели още, че Веселин я биел постоянно, когато и където намери. Шамар получавала дори когато се върнела от работа и му казвала добър ден. Веска си спомни още, че по време на драмата в банята мъжът й е бил много, безпаметно пиян.

Племенницата на жената - Атанаска Пишмишева разказа, че леля й е била тероризирана от мъжа си, братовчед й разказал, че ставал свидетел на подобни драми и веднъж дори ударил баща си, защото пребил майка му.

Синът на семейството е починал през 2014 година, но още преди това отношенията между съпрузите се влошили. Преди това имали щастлив брак, нормално семейство. Животът на Веска станал ад, когато Костадин си хванал любовница през 2012 г. Оттогава пребивал жена си и бил изключително агресивен към нея.

Следобед делото продължава с разпит на вещи лица. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

7 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам