Онкоболна жена от Бобов дол е в безизходица, заради неплатени осигуровки от работодателя й Луиджи Каприоти. Няма пари да си плати тока и ще остане на студено и тъмно. За храна има само един кренвирш и пакет леща.
Жената е оперирана през октомври, преди тежката интервенция е работила като крояч в италиански цех за обувки в Дупница със собственик Луиджи Каприоти.

Елисавета разказа, цитирана от Struma.bg: "Изпаднах в депресия. Имам само 20 лв. в портфейла си, 10 от тях пазя да пътувам до Кюстендил, за да се явя на ТЕЛК. С останалите ще си купувам само хляб, за да оцелея. Преди 13 г. се оперирах от рак. Всичко мина добре. Оздравях. Даже ходих 7 г. на гурбет в Италия и със събраните пари си ремонтирах апартамента. Никога не съм мислила, че ще заболея отново след толкова години, но съдбата е решила друго. През октомври се оперирах и оттогава съм в болнични. Последния ми болничен не ми го изплатиха от НОИ. Оказа се, че работодателят ми Луиджи Каприоти не ми е внесъл осигуровките и не мога да си получа обезщетението по болест. Останах без пари. Имам две неплатени сметки за ток.

От Енергото ще ми отрежат жиците и оставам на студено. Храня се оскъдно и кой каквото ми донесе от приятелите, а организмът ми се нуждае от калорична храна, за да може по-бързо да се съвзема след лъчелечение и химиотерапия. Обаждах се няколко пъти на Луиджи, той до едно време ми вдигаше телефона, след това спря. Последния път ми каза, че фирмата е обявена в несъстоятелност и да отида до цеха да ме съкрати, но да ми изплати осигуровките не обеща. Цял живот работих. Имам 40-г. трудов стаж и сега да стигна дотам, да се моля на италианеца да ми изплати осигуровките, за да продължа да живея. Имам син и две внучета. Не мога да искам от него постоянно пари. Той работеше в мината и напусна, защото не им изплащаха редовно заплатите, и отиде да живее в Пазарджик със съпругата си и двете им деца. Обидно ми е на самата себе си, че получавам подаяние от близки, за да живея. Имам някаква гордост в себе си, но така се стекоха обстоятелствата в живота ми", завършва изповедта си онкоболната Елисавета Димитрова от Бобов дол.

Репортер на вестник „Струма” се опита да се свърже по телефона с Луиджи Каприоти, но безуспешно. В същото време стана ясно, че е създал друга фирма, пише pik.bg. Кръстил я на дъщеря си Виктория.