Попълнете търсена ключова дума или фраза

Животоспасяващ Land Rover Discovery се присъединява към автопарка за спешни случаи на Червения кръст

https://blitz.bg/obshtestvo/zhivotospasyavashch-land-rover-discovery-se-prisedinyava-km-avtoparka-za-speshni-sluchai-na-cherveniya-krst_news630766.html Blitz.bg София, България 03 Окт. 2018, 17:27 461 прочита 0 коментара

Уникален животоспасяващ Land Rover Discovery току-що „постъпи на активна служба“ в автопарка за спешни случаи на Червения кръст.
Специално създаденият Discovery ще осигурява жизненоважен поглед от високо чрез специализиран дрон, както и наземна помощ за да може да достигне до всяка една точка в качеството си на мобилен команден център към екипите на австрийския Червен кръст за справяне при бедствия.
 

Автомобилът, разработен от оригиналния концептуален автомобил Project Hero, е продукт на 18-месечното сътрудничество между Land Rover Special Vehicle Operations и австрийския Червен кръст.
 

Специалният Discovery притежава най-модерно комуникационно оборудване, в което важна роля играе изключителиян осемроторен дрон. Термовизионната камера на дрона е с дълъг обхват и с възможност да засече човек от 440 м, както и да идентифицира автомобил от почти 1 км.
Операторът може да проследява обекти, намерени с помощта на дрона, като просто докосне опцията върху плъзгащите се сензорни екрани с видео връзката на основния компютър, и да получи точни координати, което може да се окаже критично важно при  спасителни акции..
Discovery ще функционира като мобилен център за спешни случаи, от който експертите на Червения кръст ще насочват спасителните операции. Специалните характеристики включват четири радио антени, 360-градусово осветление и уникално интегрирано товарно пространство от карбонови влакна в ролята на команден център, което позволява на служителите на Червения кръст да координират действията при спешни случаи веднага щом пристигнат на мястото на бедствието през деня или през нощта.
 

Базиран на 3,0-литров двигател TD6 с мощност 258 к.с., Land Rover Discovery позволява на спасителните екипи бързо да достигат отдалечени зони на бедствия при всякакви условия и предоставя незабавно обновяване на информацията, за да се подобри времето за реакция и да се координира планирането при спешните операции.
 

Майкъл ван дер Санде, изпълнителен директор на Jaguar Land Rover Special Operations, заяви: „Нашето партньорство с Червения кръст не касае  само нашите автомобили. От началото на сътрудничествто ни през 1954 г. целта ни е да помагаме на Червения кръст да подобрява своята реакция при бедствия и в крайна сметка да съдействаме  за спасяването на човешки животи. През последните 18 месеца нашите инженери работиха в тясно сътрудничество с екипа за спешни случаи на австрийския Червен кръст, прилагайки технологиите и опита на Land Rover, за да създадат уникално решение , адаптирано към изискванията на Червения кръст в региона.“ 

Д-р Джемила Махмуд, заместник-генерален секретар по партньорствата на IFRC, сподели: „Ние сме благодарни на Land Rover за щедрата подкрепа през последните шест десетилетия. Моделът Discovery за спешни случаи е още един резултат от нашето силно глобално партньорство, обединяващо експертния опит на Червения кръст и на Land Rover в един уникален автомобил, който ще промени спасителните операции при най-тежки условия.

Гордеем се, че работим с Land Rover, за да направим общностите по света по-устойчиви на природни бедствия като мусони, наводнения и земетресения.“

Близките връзки на Land Rover с Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (IFRC) започват с дарението на автомобил, който да бъде използван като мобилен диспенсър в пустините на Дубай през 1954 г. Оттогава Land Rover са дарили повече от 120 автомобила на IFRC, помагайки на организацията да подобри живота на уязвимите общности по цял свят.


 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам