Бившият митничар Георги Георгиев, познат с псевдонима Жоро Пурата, е в неизвестност. До момента от МВР не коментират дали в случая става въпрос за отвличане или не.

От полицията съобщиха, че Георгиев е в неизвестност от вчера сутринта, от около 6 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
Името на Георгиев беше намесено в няколко разработки на ГДБОП, свързани с участието му в контрабандни канали. Бившият служител на Агенция „Митници” беше сочен като един от основните участници в контрабандите канали у нас.
Агенция БЛИЦ припомня, че през юни 2007 г. Пурата беше арестуван за контрабанда на стоки и митнически измами на летище София в особено големи размери. Бившият митничар обаче беше пуснат на свобода срещу подписка, защото се оплака от здравословни проблеми. Механизмите, по които са ставали нарушенията са два - документни измами с фалшиви митнически печати. Те са уреждани от приближени до бившите митничари Пурата и Радослав Живков-Джими, както и Ивайло Разложки-Тихия - инспектор в отдел "Внос" на митницата. Вторият начин е бил чрез директен подкуп на митничари, като са прескачани документните регистрации на стоките. Тарифата на служителите е била една трета от цената на стоката.  
През 2006 г. Пурата и Джими станаха известни и с автопарка си за милиони. С по 300 лева заплата в митниците те бяха заснети да се возят в суперскъпи лимузини за 2 млн. евро, сред които "Ламборджини", "Бентли", "Мазерати" и "Порше".
Имаше информация, че са помагали на обвинения в контрабанда Николай Методиев-Пилето в схемата с обмитяването на стоките. Двамата бяха замесени и в спрени проверки срещу Косьо Самоковеца на митницата на летището. Те са разследвани за участие в канал за контрабанда на преносими компютри, контролиран именно от Самоковеца. /БЛИЦ