Журналистът Евгени Петров коментира изненадата на Лена Борисиславова от коментарите на съпрубите на спасените български моряци в своя профил във Фейсбук. 

Той написа: 

"Лена Бориславова била изненадана от думите на моряшките съпруги. Без да вярвам и грам на руската пропаганда, някаква гъста мъгла има около тази евакуация и нашите официални власти не правят нищо, за да я поразпръснат. Обратното, наливат вода в мелницата на путинофилите.
ххх
"Попитах съпруга си как е минала евакуацията. Той отговори, че им е писнало да чакат, събрали са си нещата, слезли са от кораба и войниците са ги евакуирали. Никой от българска страна не е помогнал", обясни една от съпругите.
Това е положението."

Коментарите под поста гласят:
 "Време е за кризисен PR. Може да залагаме за неадекватността, която ще последва. Например като последния път - да пратят министъра на културата да чете детски приказки, или поредната малоумна акция на Рашков...."

"Не го разбираш ти тия работи, Петров. Хората са слезли от кораба да питат къде е спирката на трамвая. Така са намерили войската. И понеже няма трамвай, са се разбрали да има дадат една уазка срещу шише бургаска гроздова. Те така те е станала евакуацията. И до хотела са пели Висоцки и са яли кисели краставички от запасите на "Царкинята". След войната ще ги порещнат на гости в България."

"Изглежда,че руснака не приема определението на Путин,че България е вражеска страна за Русия!
И това наистина е така!
А ореола на безкрупулни завоеватели и изверги сеещи геноцид,се изпари на мига!
Руската душа просто не е такава!
Факт!"