Попълнете търсена ключова дума или фраза

Журналистът Христо Русев влезе при болни от К-19: Това, което видях, беше наистина потресаващо!

https://blitz.bg/obshtestvo/zhurnalistt-khristo-rusev-vleze-pri-bolni-ot-k-19-tova-koeto-vidyakh-beshe-naistina-potresavashcho_news781372.html Blitz.bg

Срещнах пациенти, които през сълзи разказаха, че не са вярвали в съществуването на такъв вирус и не са спазвали никакви мерки, но в момента целите им семейства са пламнали, споделя Христо Русев

София, България 16 Ноем. 2020, 01:00 8131 прочита 6 коментара
Снимки на Христо Русев от болнични отделения за пациенти с коронавирус бяха публикувани в редица български и световни медии.  

Ето какво разказва самият той за преживяното в здравните заведения:

"Наложи се да снимаме живота зад стените на болниците и това какво се случва вътре. Това, което видях, беше наистина потресаващо.

Да започнем от момента, в който трябваше да ни облекат с пълнo специализирано защитно облекло, за да се предпазим максимално добре. В момента, в който ми сложиха маска, плътно прилепнала, и защитен щит, първо започнах да се задушавам и едвам да дишам, а след като се изпоти шлемът, започнах и да не виждам.

Срещнах пациенти, които през сълзи разказаха, че не са вярвали в съществуването на такъв вирус и не са спазвали никакви мерки, но в момента целите им семейства са пламнали, а животът на самите тях е спасен на ръба благодарение на докторите.

Отделенията са пълни с млади и хора на средна възраст. Лекарите разказаха с насълзени очи как понякога се налага да са с това защитно облекло по 8-12 часа, въздухът не достига, носят памперси, защото няма как да се обличаш и събличаш по няколко пъти на ден със защитно облекло или да напуснеш отделението за КОВИД болни.

Лекарите изнемогват и са на предела на силите си, но имат страхотен дух, който ги държи и въпреки всичко намират сили да продължат. Почти няма места в интензивните отделения и всички трябва да бъдем отговорни и да спазваме поне най-простите мерки.

Защото, за съжаление, идва момент, в който се запълват всички места и няма къде да бъдат настанени пациенти с инфаркти, инсулти, а лекарите са и ще бъдат изправени пред най-трудното - да искат, а да нямат капацитет да приемат спешни случаи, и не само от коронавирус. Всъщност най-лошото: да избират кого да лекуват и кого – не.

Да си пожелаем повече хора да бъдат отговорни и да разберат, че наистина е опасно.

Източник: stmost.info
 

6 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам