Зимната равносметка от последните часове. Сняг и леден вятър. Блокиран Североизток, предава Нова телевизия.

Напълно парализирани бяха шест области. Затворени за движение бяха районите на Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Русе и Силистра. Три общини обявиха бедствено положение.

В София тази нощ са работили 150 снегопочистващи машини. И в момента техниката обработва трасетата на градския транспорт във всички райони, казват от общината.

Отстранена е аварията на магистралния топлопровод и се възстановява топлоподаването за „Люлин” – 3-ти, 4-ти и 5-ти микрорайон, съобщиха от „Топлофикация София”.

В страната 130 хиляди домакинства останаха без ток. Затворена беше границата с Македония. 

Провалени пътувания - влакове се движеха със закъснения, автобуси отменяха курсовете си.

В Сърбия имаше верижни катастрофи заради лошото време. Тежка остава обстановката на Балканите. И не само тук - във Финландия бяха измерени минус 42 градуса, в район северно от Москва – 51 градуса под нулата.  

Остава забраната за движение на всички превозни средства в областите Търговище, Русе, Силистра, Разград, Добрич, Шумен.

АМ „Тракия“: Затворена за всички МПС от Зимница до Бургас; Разрешава се движението на всички МПС по АМ Тракия в участъка от София до пътен възел Зимница.

АМ „Хемус“: Движението на тежкотоварни МПС по АМ „Хемус“ на територията на Област София се осъществява контролирано и поетапно в двете посоки за пътуващите в посока от и за Видин. Затворена за всички МПС на територията на област Шумен и Варна.

Отворени остават магистралите „Струма”, „Марица”, „Черно море”, „Люлин”.

Затворени остават редица проходи – „Върбишки”, „Златишки”, „Троянски”, „Айтоски”, „Обзорски”, „Ришки”, „Дюлински”.

- „Вратник” - забранено е движението на МПС над 10 т;

- „Петрохан” - затворен за МПС над 12 тона;