Три питбула, спасени от Арената на ужасите в "Северен" са издъхнали в приюта, съобщиха от Районна прокуратур, цитирани от TrafficNews. Едно от кучетата е питбулът, за който съобщихме преди няколко дни. Животното е издъхнало от хипертрофия на сърдечния мускул, която според специалисти е причинена от системна употреба на стероиди. Вторият е починал от рак, а третото издъхнало животно е двумесеч питбул. Причината за смъртта на палето ще стане ясна след аутопсията, коментираха от прокуратурата.

Както БЛИЦ съобщи, 50 питбули бяха спасени при акция на Криминална полиция, при разкриването на арена за кучешки боеве на ул. "Георги Бенев" в Пловдив. Ченгетата реагирали на сигнал, след като в квартала са открити няколко изхвърлени полумъртви стари питбула. В бивша фабрика за хотелско оборудване те се натъкнали на истинска ферма за кучета-бойци. Открити са около 25 кутрета - развъждани и обучавани да се бият, както и възрастни питбули, завързани на дебели метални вериги в двора до сградата. 

Фабриката е собственост на пазарджиклията Иван Иванов - бивш полицай. Преди две седмици той поиска питбулите, да му бъдат върнати, но пловдивският районен съд е отказал искането му. Първоначално искането за връщането на две от женските кучета, заедно с 12-те палета, бе отхвърлено от прокуратурата, а определението бе потвърдено и от съда.

Кучетата, които синът на бившия полицай Иван Иванов – Константин е искал, са два женски питбула с имена Джипси и Чибурашка, както и тяхното потомство от 12 броя новородени кучета.