Двамата работници, които загинаха в столицата, са паднали от подемна машина от около 10 метра височина. Екипи на Инспекцията по труда правят проверка на място, съобщи БНТ. В следващите дни се очакват резултати от там.

Инцидентът става при реконструкция на стар склад край квартал "Кремиковци". Работниците са починали в двора на Окръжна болница.

По данни на Спешна помощ линейките са се движили с 140 километра в час, за да транспортират работниците възможно най-бързо, но това не е помогнало. Единият е бил около 40-годишен, другият около 30.

Работниците падат от машината малко след 10 часа тази сутрин. Отдолу настилката е от бетон. И двамата са били с много тежки наранявания.
Кметът на район Кремиковци - Лилия Донкова - каза: "Извършвали са реконструкция на сградата, не са били обезопасени, за съжаление, не са имали колани, каски. Още когато е дошла линейката, те са били в безсъзнание".

Спешните екипи пристигат за 12 минути. Пострадалите в този момент са вече в шоково състояние. Транспортират ги в Окръжна болница, но не успяват да ги спасят.

И вишката, и кранът са собственост на строителната фирма. И двамата работници са имали трудови договори по информация на работодателя им.
От строителната фирма твърдят, че досега не са имали подобни инциденти.