Попълнете търсена ключова дума или фраза

Зловещи детайли за убийството на рейнджърката разкри баджанак на килъра Светослав

https://blitz.bg/kriminalni/prestplenie/zloveshchi-detayli-za-ubiystvoto-na-reyndzhrkata-razkri-badzhanak-na-kilra-svetoslav_news715735.html Blitz.bg

Призна пред мен за извършеното престъпление и как счупил врата на Десислава и я натъпкал в ракла, разказа Ивайло Димитров

Пловдив, България 18 Дек. 2019, 18:39 12587 прочита 8 коментара

Светослав Каменов, подсъдим за убийството на военнослужещата Десислава Стоянова в Сопот, признал първо на своя баджанак за извършеното престъпление.


След близо седмица издирване, Каменов се обадил на Ивайло Димитров, който е съпруг на сестрата на бившата жена на обвиняемия. Той е разследващ полицай в Криминална полиция – Мездра, съобщава Trafficnews.

„На Никулден дойде майката на Светослав. Каза, че не го е чувала от седмица и помоли да го пуснем за издирване. Отзовах се на молбата. С мен се свързаха и колегите в Карлово, също издирваха Каменов. На 7 май получих обаждане от Надежда, бившата жена на Светльо.

Каза ми, че същият иска да се чуем. След като му се обадих, той каза, че е направил беля и спешно трябва да се видим. Беше в село Зверино.

Аз отидох с шефа ми. Там Каменов ми разказа, че е счупил врата на Десислава , а след това сложил тялото в раклата на дивана. За да не бъде открита е заковал капака с пирони. Заяви, че ще съдейства и тръгнахме към Карлово. Там на беседите също призна вина. Сподели, че с Десислава били близки, помагал й да учи за изпити.

Причината да й счупи врата не каза, само спомена, че се ядосал. Призна, че е изгорил документите й в печката”, разказа пред съда полицаят.

Три от най-близките жени на Каменов също дадоха своите сведения пред магистратите. Първите показания бяха на сестрата на Светослав – Милена. Тя описа брат си като спокоен и уравновесен човек, но заяви, че много се е променил след трите мисии в размирните територии на изток.

„Първата му мисия бе в Кербала през 2003 година. Пред очите му се разигра трагедията с нашия контингент. Той е видял как колегите му са били взривени. Помагал е на ранените, както и извозването на починалите. Това му се отрази много зле. Веднага след това бе изпратен в рамките на две година на още два мисии – в Афганистан и Иран.

След това ходеше на специалист в Сопот. Стана сприхав, започна и да пие. Хванаха го пиян зад волана след ПТП. Тогава го уволниха. Съсипа се, много тежко го преживя”, заяви Милена Каменова.

Светослав е баща на две деца. Бил е женен до 2014 година. За разпит бе призована бившата му съпруга – Надя. След раздялата им те не били близки. Комуникирали единствено за децата. Разводът дошъл след уволнението на Каменов, когато той станал агресивен, палил се от дреболии и започвал ежедневни скандали с бившата си.

„Кербала му се отрази много сериозно. Беше нервен и избухлив. През 2007 се преместихме в Търново, за да преподава във Военното училище. В последствие не издържах и се разделихме. Водех дело срещу него за неизплащане на издръжка. Той плати и всичко си бе наред.

Седмица преди да разберем за убийството той ми се обади и каза, че ще мине да види децата след три дни. До тогава са с Десислава. Познавам я – с нейният бивш мъж и Светослав бяхме близки семейни приятели. На 7 декември пак се обади, много притеснен и искаше да говори с Ивайло, моят зет. След това научих за убийството”, каза Надя Каменова.

Близо година след развода си, Каменов започнал връзка с жена в София. С Вяра били много близки, както и до днес. В съдебна зала стана ясно, че жената все още има връзка с Светослав, посещава го в затвора и го подкрепя. Жената даде пълни обяснения, свързани с личността на Каменов, техните взаимоотношения, както и за денят след убийството.

„ОТ 2015 бяхме заедно. Запознахме се в сайт. Аз прекарах 6 месеца с него в Сопот. След това пак бяхме в София. Много ме ревнуваше от бившия ми мъж. Светльо имаше проблем с алкохола, а причината преживяното на мисиите.

Не можеше да спи нощно време, бълнуваше, ръкомахаше и сънуваше кошмари. Избухлив беше, дори на два пъти ми е посягал. Веднъж ме заключи в най-големия студ навън.

Инсценира обир в дома ни, задигна два телевизора. Беше заплашвал със смърт бившия ми съпруг и подадох жалба срещу Каменов. Това ме провокира да го изгоня. Миналата година на 30 ноември той ме потърси. Имал изненада за мен – беше ми купил нов стол за офиса.

Прекарахме деня заедно. Вечерта дойде вкъщи да вечеряме. Откри на големия ми син презервативите и помисли, че са мои.

Развика се, обиди ме, хвърли яденето и тръгна. Обади се чак на 7 декември и каза, че е направил беля. Обадил се на полицията и всичко е наред. Аз звъннах на сестра му и майка му.

След това научих за убийството”, разказа Вера Костова. Поради липса на спомени и противоречиви показания, в съдебна зала бяха прочетени думите й в досъдебното производство. Оказва се, че жената е претърпяла 6 мозъчни операции и много от нещата „й се губят”.

Преди година тя е разказала на органите на разследването, че Каменов й е посягал. Дърпал е за косата и ушите след сериозна употреба на алкохол. Причината била ревност. Отново с тези мотиви след време Каменов я стискал за краката и я влачел в дома им. Многократно я е лъгал и крадял от апартамента.

Свидетелски показания дадоха и трима бивши колеги на Светослав. Те са служили с него в Карловската бригада, както и на мисиите зад граница. Военните единодушно заявиха, че Каменов е бил всеотдаен в работата си.

В Кербала дори се впуснал да спасява ранените и да транспортира загиналите българи.
 

Делото бе отложено за догодина. Причината бе отсъствието на три от вещите лица, изготвили съдебномедицинската и съдебно психиатричната експертизи.

Каменов запази правото си да не дава обяснения. Това ще стане преди края на съдебното следствие. Единствените му думи днес бяха, че съжалява за това, което е направил.

Как се стигна до убийството?

Светослав Каменов и Десислава Стоянова се познавали от 2001 година. Те служили в българската армия – във военно поделение в Карлово. Поддържали колегиални отношения.

По-късно Светослав отишъл да работи в друг град като военен инструктор. Няколко години по-късно той напуснал армията и през 2016 г. се върнал да живее в Сопот. През 2018 г. двамата се свързали в социалните мрежи и подновили контактите си. Те имали само приятелски отношения. Светослав помагал на Десислава във връзка със задочното й обучение в сержантски колеж.

В средата на ноември 2018 г. Десислава разказала на Светослав, че лекият й автомобил, марка „Фиат Брава“ бил повреден. Той предложил да му даде колата, за да я прегледа и ако има възможност да я ремонтира.

Жената му предала автомобила си. След като отстранил повредите, обвиняемият тествал автомобила, но двигателя се повредили и колата не можела да се движи на собствен ход. Обвиняемият преценил, че колата е амортизирана и ремонта ще струва по-скъпо от нея. Затова решил да я предаде за старо желязо в пункт за вторични суровини и да запази парите за себе си.

За намерението си не съобщил на собственичката.

На 22 ноември 2018 г. той откарал автомобила до пункт за старо желязо и за него получил 331 лева. На 29 ноември 2018 г., той се свързал с Десислава и заявил, че колата е ремонтирана и ще може да си я вземе.

Тя отишла в едноетажна къща в землището на Сопот.  Там обвиняемият й съобщил, че възникнала повреда в колата, която не можел да отстрани, поради което я предал в пункт за вторични суровини.

Двамата се скарали по този повод, като по време на скандала Светослав нанесъл удар в областта на лицето на жената., започнал да я души с ръце и я притиснал в областта на гръдния кош. Жената изпаднала в безпомощно състояние.

За да прикрие следите, той поставил тялото й в раклата на ъгловия диван в стаята, където се намирали двамата, затворил седалката и завил с отвертка болтовете към нея, за да възпрепятства свободното отваряне.

Според съдебномедицинската експертиза там е настъпила биологичната смърт на жената вследствие на задушаването й с ръце от обвиняемия и липсата на кислород в раклата. След това той напуснал къщата, като е бил задържан от органите на МВР на 8 декември 2018 г.

При извършения оглед на местопроизшествие е посочил на полицейските служители мястото, където бил поставил тялото на Десислава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

8 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам