Полицията издирва шофьора на една от двете коли, ударили се снощи на пътя Враца-Оряхово. Той избягал от мястото, след зловещата катастрофа, при която един човек загина на място, след като изгоря като факла. Това съобщи BulNews, позовавайки се на полицията.

Инцидентът става на 4 октомври към 19.10 часа на път II-15 на километър 7+500. Блъскат се лек автомобил "Сеат", собственост на 25-годишен мъж от Оряхово с инициали Х. М., и лек автомобил "Опел Зафира" собственост на И. М. на 64 години от село Роселец. Вторият автомобил е управляван от Ц. Ц. на 38-години, водач категория "С" със стаж 19 години.

Водачът на лекия автомобил "Сеат" е неизвестен, напуснал е пътното транспортно произшествие. След удара автомобилът се запалва и изгаря напълно с пътника в него, другият автомобил - "Опел Зафира" е обгорял.

Убит е пътникът в лек автомобил "Сеат". Починал е на място, самоличността му е в процес на изясняване.

Ранен е водачът на лек автомобил "Опел Зафира" с инициали Ц. Ц. Той е с порезни рани и контузии и е настанен в хирургично отделение в болница "Христо Ботев" Враца.

Причините са в процес на изясняване. Вероятна причина е навлизане в лентата за насрещно движение от страна на водача на лек автомобил "Сеат".

Образувано е досъдебно производство.