Огромен клон е паднал и се е забил директно в паркиран отдолу автомобил. Тoва е станало в квартал "Кючук Париж", сигнализират в "Забелязано в Кючука", съобщава Plovdiv24.bg.

Колата е паркирана пред блок до Събота пазара.

 Пловдивчани коментират:

"Добре, че е нямало хора в колата, ужас!"

"Малко като сцена от "Предизвестена смърт".

"Ужас! Къде са противниците на окастрянето на дърветата?"

"Много зловещо... Добре, че не е имало човек там."

"Ужас! Добре, че няма пострадали хора!""От години никой не почиства сухите клони и даже изсъхнали цели дървета ! Видях тази година единствено по Вапцаров да режат полегнали дървета и клони ! Целият квартал по междублоковите пространства и най - вече тротоарите с надвесените сухи клони никой не касаят ! Да падат да затискат коли , а не дай Боже и хора им е все тая на общинска управа!"

Целият град е в паднали дървета, на места вече са почистени, споделят очевидци.

В същото време стана кметът на града обяви, че 52 машини работят по улиците на Пловдив от първите часове на снеговалежа, съобщава bTV.

"В момента улиците в града са проходими при зимни условия, съобщи кметът Костадин Димитров, който заедно със зам.-кмета по екология Иван Стоянов, зам.-кмета по обществен ред и сигурност Ангел Славов, директорите на ОП „Чистота” и ОП „Градини и паркове” Димитър Георгиев и Антон Георгиев координира дейностите по почистване в общината.

„Заради мокрия сняг са получени над 200 сигнала за паднали клони и дървета. 90 от тях са обработени. Екипи на Доброволческото формирование „Пловдив 112”подкрепят Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, каза още Костадин Димитров.

20 пясъкоразпръсквача и 32 снегорина обработват пътищата. Целият състав на ОП „Чистота” работи на терен, навън вече са и бригади ръчен труд от ОП „Градини и паркове”.

Спешните телефони на пожарната в Пловдив са прегрели от сигнали тази нощ.

Повече от 300 обаждания с искане за съдействие за щети, причинени от падналия сняг, са постъпили през последните 24 часа в Оперативен център. Над 100 са щетите на автомобили, върху които са паднали клони.  

Почистването на пътните артерии от разцепени дървета и откършени клони в целия град продължава и към момента.

В първите часове на нощта пожарникари и спасители от Сектор СОД са проправяли път през улиците, за да може през тях да премине почистваща техника.

Около 2:00 ч. тази нощ, трима младежи са потърсили помощ от пожарната, тъй като автомобилът им е закъсал на пътя между село Скобелево и гр. Перущица. Оказва се, че въпреки множеството предупреждения, да не бъдат предприемани пътувания без сериозни причини, хората не се вслушват и рискуват.

Четири часа екип на сектор СОД се е опитвал да достигне до младите хора , проправяйки си път и в крайна сметка бедстващите са прибрани на топло и сухо.

В три след полунощ паднало дърво е било препречило и двете ленти на АМ „Тракия“ в участъка на километър 130 – посока София. Екип на Трета пожарна служба е разчистил пътя и движението в участъка е било възстановено. Екип на пожарната служба в Карлово е разчистил пътя към Калофер.  

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук