Наследникът на емблематичните от 90-те години братя-Васил и Жоро Илиев и техният човек от ъндърграунда в Пловдив е бил арестуван вчера в близост до границата с Турция.

От прокуратурата в Хасково съобщават, че на зелена граница, край село Маточина, при опит да пренесат в сакове и чували 8 кг. 400 грама марихуана, от България в  Турция, Ангел Личканов-Личкана , на 53 г., и Петър Петров, на 40 г., са били заловени от служители на Гранична полиция.

В и около тях са били намерени 2 броя платнени сакове и 2 броя полиетиленови чували, които съдържали суха зелена листна маса.

При направения полеви наркотест последната реагирала на наркотично вещество – марихуана.

По случая е било образувано досъдебно производство, като разследването се води от разследващ полицай при ГПУ - Свиленград.

Личкана и аверът му са били привлечени към наказателна отговорност за престъпления , извършено в съучастие, като съизвършители, че без надлежно разрешително са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества в големи размери – 8 кг. 400 грама марихуана на стойност 50 400 лева и за това,  че са направили опит да ги пренесат през границата на страната ни от Република България в Република Турция.

С постановление на Окръжна прокуратура – Хасково двамата обвиняеми са били задържани за срок до 72 часа, в който срок в Окръжен съд – Хасково ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

БЛИЦ припомня, че Личкана не за първи път има взимане-даване с правосъдието. Преди години той лежа 2,4 години заради разпра с пловдивски зъболекари. След спор за парко място Личкана ги удари.

Тогава получава и присъда. През 2015 година бе задържан за убийството на дете, докато е шофирал мощния си джип. Тогава обаче бе категорично доказано от свидетели-очевидци, че циганчето само се е хвърлило пред возилото, което се е движило в центъра на Пловдив. 

Личкана е чест крими герой в новините на БЛИЦ.

Неведнъж човекът, който някога гравитираше около бившата групировка ВИС 2 е заявявал пред медията ни, че отдавна не се е замесвал в престъпни схеми и вече е легален и сериозен бизнесмен.

В Пловдив учудването в ъндърграунд средите е голямо, тъй като е всеизвестно, че Личкана никога не се е занимавал с наркотици.

"Той мразеше дрогата, не пие, не пуши. Дори биеше дилърите, като ги видеше", споделят пред БЛИЦ близки до обкръжението му. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ