Ангел Личканов - Личкана - един от мощните представите на бившия ъндърграунд в Пловдив, изригна пред БЛИЦ заради скандално ниските присъди, които получиха двамата роми от Войводиново пребили командоса Валентин Димов. 

Личкана съпостави своя случай с този във Войводиново, който потресе България. През 2014 години той удари шамар на зъболекар, който плюеше по колата му и го бе питал какъв е той, че да кара такова скъпо Порше. "Тогава момчетата от двете коли на охраната ми скочиха, щяха да го пребият, аз ги спрях. Едва когато видя, че гардовете се прибраха започна да плюе по колата ми и да ме обижда. За това нещо аз получих 2 години и 4 месеца затвор, а тези долни мангали, които едва не убиха командоса, получиха тези смешни присъди. Отново съм учуден от неравноправието в пловдивския съд. Явно не се мери с един аршин за всички. Аз понеже съм Личкана, го отнесох, защото съм име в Пловдив. А тези, които нападнаха човека, без дори да бъдат предизвикани, получиха такива присъди, че с тях се дава стимул на всички техни събратя да постъпват по същия начин и да се чувстват недосегаеми", каза Личкана. 

"След общественото недоволство, което се получи във Войводиново, да получат такива присъди е скандално. За мен тогава прокурорка каза "Вие знаете ли, ако сключим споразумение с Личкана, какво ще ни направи обществото." Аз и хората около мен, които следихме случая във Войводиново, бяхме убедени, че тези цигани ще получат ефективни присъди", коментира още Личкана. 

БЛИЦ припомня, че тази вечер хората във Войводиново са на среща с кмета Димитър Тосев, за да изразят също недоволството си от минималното наказание на братята Борис и Асен Пакетови. На 6 януари те пребиха почти до смърт командоса Валентин Димов, за което получиха условни присъди. 

Протестите в защита на набития без причина рейнджър може да бъдат възобновени. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!