На 9 май 2019 г., от 9 часа, в аулата на Минно-Геоложки Университет "Св.Иван Рилски" – София, Студентски град, ул. "проф. Боян Каменов" ще се проведе кръгла маса за дуалното и професионалното образование.
 
Мотото е „Знам, мога, богат съм и щастлив“.
 
Кампанията е за привличане на учениците и техните родители към смисъла и житейската полза от дуалното и професионалното образование. Ще е важно да се включите с  ефективни действия. Обществена и икономическата нужда от технически подготвени кадри Ви е болезнено ясна.
 
С рокмузикантът  Константин Марков и поетът Александър Петров създадохме песента „На прага на живота“.Група „Тангра“ ще я изпее на живо за първи път на събитието. За първи път ще представим и видеоклипа по песента, заснет с участието на ученици от професионални гимназии, студенти от СУ „Климент Охридски“, УНСС, НАТФИЗ.
 
Ето кои са поканени и ще вземат участие:
 
Премиерът Бойко Борисов, ако успее след вдигането на знамената по случай Деня на Европа и преди срещата на върха на ЕС в Румъния.
 
По-долу изредените поименно са потвърдили участие.
 
Идеята на „Радио К2“ за кампанията е обща с вицепремиера Томислав Дончев, министъра на икономиката Емил Караниколов, министъра на образованието Красимир Вълчев, министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, председателя на БМГК проф. Николай Вълканов, президентът на КНСБ Пламен Димитров, кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Съмишленици са ни всички министри , председателят на 44 НС Цвета Караянчева, заместник-председателят на 44 НС Явор Нотев, вицепремиерът Красимир Каракачанов, председателят на комисията по образованието и науката Милена Дамянова, кметът на София Йорданка Фандъкова, Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, ректорите на СУ проф. Анастас Герджиков и на МГУ проф. Любен Тотев, кметовете на Бургас Димитър Николов, на Варна Иван Портних, на Пловдив Иван Тотев, на Благоевград Атанас Камбитов, председателят на КРИБ Кирил Домусчиев, народни представители, директора на ББР Стоян Мавродиев, актьорът и директор на Сатиричния театър Калин Сърменов, директори на училища, родители, ученици.
 
И те ще присъстват на 9.5.2019 г. в аулата на МГУ , и се включват в кампанията и в последващите обиколки из страната.