14-годишната ученичка Симона Петрова, която пострада най-тежко при жестокия инцидент на спирка във Варна на 4 ноември, се нуждае от кръв за предстоящите операции.


Това съобщиха приятели и близки на семейството, които публикуваха и призив в социалната мрежа. От МБАЛ „Света Анна“ заявиха, че момичето е стабилизирано, но все още в тежко състояние и в изкуствена кома.

След катастрофата Симона бе настанена в реанимацията с тежка черепно-мозъчна травма, травма на гръдния кош и крайниците.

Момичето беше блъснато, докато чака на централна спирка в града от 21-годишен шофьор със служебна кола, който беше заспал зад волана след нощна смяна. Автомобилът блъсна и 27-годишен мъж, който също пострада много тежко и първоначално беше с опасност за живота – с травма на главата и счупени крайници.

Впоследствие беше стабилизиран и след подобрението му, преместен в отделението по ортопедия. Другото момиче, блъснато от колата, също бе в ортопедията, а четвъртият пострадал – жена на 51 години, бе настанена в МБАЛ „Света Марина“ с комоцио.

Приятели на Симона започнаха от няколко дни да даряват кръв с призива към всички, който имат възможност да го направят, да се включат, тъй като битката за възстановяването на 14-годишното момиче ще е дълга и тежка.Всеки, който има възможност и желание да дари кръв, може да го направи в кръвния център, който се намира в двора на МБАЛ „Света Анна“, като трябва да уточнят, че даряват кръв за Симона Петрова Костадинова.