10-годишно дете се нуждае спешно от лечение в чужбина, но сумата, която се иска е непосилна за семейството. „По време на лятната ваканция на Гошко при своята баба на село, забелязахме нещо необичайно в начина, по който гледаше нашият син с едното око.
След няколко прегледа ни изпратиха при невролог и след кратък престой в неврологична клиника, куп изследвания, скенер и ядрено магнитен резонанс на главичаката му, беше поставена диагнозата: тумор в мозъка дифузен глиом на ствола, споделят близките на детето.

Туморът на 10-годишния Гошко от Димитровград се намира на място, което прави отстраняването му по хирургичен път невъзможно. След дълги и детайлни проучвания открихме, че стандартните медицински практики не са ефективни за този вид тумор. Надеждните практики към настоящия момент, са свързани със специфична имунотерапия, която се прилага на много малко места в света.

Клиниката, в която може да се проведе лечение е в Кьолн. Лечението трябва да започне максимално бързо. Сумата, която е необходима за започване на лечението е 65 000 евро.

Това е много рядък случай. В САЩ годишно се диагностицират около 300 подобни случая. В България, за съжаление все още нямат опит в лечението на това заболяване.

Дарителски сметки:
Aлианц Банк България АД
BIC код: BUINBGSF
BG07BUIN95611100548124 BGN
BG77BUIN95611100548125 EUR
име: Георги Емилов Желязков