Зрелищна катастрофа по чудо без загинал и ранен е станала в късния следобед в столицата. Това е второ меле само за минути в София.

Лек автомобил се е движел по бул. "Данаил Николаев", когато явно заради лошото време навън се е завъртял жестоко. 

След ротациите на колата, возилото е счупило автобусна спирка, намираща се на натоварената отсечка, при болница ИСУЛ в посока "Сточна гара" и се е натресло в стълб, който буквално е отнесло. 

Състоянието на водача към момента е добро, той е изкаран от колата. При случилото се няма пострадали или загинали, което е истинско чудо. 

В София са извършени обработки срещу заледяване. През нощта на терена са работили 68 снегопочистващи машини.

Синоптици и служители на АПИ от вчера предупреждават за кошмарното време в страната и призовават водачите да карат с повишено внимание. 

БЛИЦ припомня и, че по обяд кошмарен челен сблъсък отне живот, а двама души - жена и дете, са в болница. Инцидентът стана на Прохода на Републиката, като първоначалните версии са, че неправилно изпреварване при мокра настилка или изпускане на завой заради лошото време са довели до трагедията. 

БЛИЦ припомня, че снежното време временно ограничи движението тази нощ по магистрала „Тракия” от км 0 до км 55 за автомобили над 12 т в двете посоки. Причината беше силният снеговалеж.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Междувременно стана ясно по-рано днес, че заради обилен снеговалеж и навявания пътят от „Драгалевци” за хижа „ Алеко” в природен парк Витоша временно се затваря за движение. Автобусите от линия 66 ще се движат до кв. „Драгалевци”, съобщават от Столична община.  

Малко преди минути обаче пътят към хижа Алеко бе отворен отново. 

В София са извършени обработки срещу заледяване. През нощта на терена са работили 68 снегопочистващи машини.

Обработени са стръмни пътни участъци, трасета на градския транспорт и общинските пътища в районите „Витоша”, „Панчарево”, „Овча купел”, „Красна поляна”, частично „Красно село” и „Банкя”. Южната дъга на Околовръстен път също е обработена.

Опесъчаване и избутване на снежна маса е направено на планинските пътища от „Драгалевци” за „Алеко” и от „Бояна” за „Златните мостове” в природен парк „Витоша“.

Дейностите по снегопочистване се контролират от екипите на Столичен инспекторат. Обходи на терен извършват аварийните екипи на общината.

Шофьорите да използват автомобилите си подготвени за движение при зимни условия и да карат внимателно, призовават от Столична община. Валежите от дъжд и сняг продължават и през деня. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.