„Отговорността за това служебно правителство е на управляващата сглобка и най-вече на ПП-ДБ, които участваха в този процес. Каквото и да се случи вината е тяхна и на никой друг“ – това остро мнение изрази шефът на ПГ на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов след разговора при президента Румен Радев.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес държавният глава даде третия проучвателен мандат за съставяне на правителство именно на депутатите на Слави Трифонов.

Взе го Ивайло Вълчев, който каза, че ще задържат папката… за няколко секунди.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„Радев ще направи всичко възможно процесът по избор на служебен премиер да е максимално бърз и да не се стигне до криза. Но каквото и да се случи отговорността е на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, но най-вече на Промяната“, отсече Йорданов пред „Дондуков“ 2.

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„Предупреждавахме ги, но човек трябва да има и мозъчен капацитет, а не само желание!“ – допълни той по адрес на ПП-ДБ.

Радев е поставен пред свършен факт“, категорично заяви Йорданов и поясни: „Следващият парламент ще търсим конституционно мнозинство, за да оправим Конституцията.

Абсолютно малоумие е това, което направиха!“.

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„Според мен едно от най-абсурдните твърдения се случиха вчера в сградата зад нас, когато този, който сам се провъзгласи за академик – Денков, заяви, че най-страшното е, че сега пак ще трябва да имаме нови избори“, това каза пък Станислав Балабанов.

„Той сам се унизи и изпълняваше политически поръчки 9 месеца. Надявам се изборите да бъдат чистилище за всички тези хора“, заяви още Балабанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук