Филологът Еркан Хаджимустафа, който беше ключовите фигури на Младежко ДПС в Кърджали, и който на 8 декември 2001 година, като председател на Студентския съвет на Учителския институт в Кърджали, предложи Доган за Нобелова награда за мир, коментира пред 24rodopi.com скандалите в ДПС, провокирани от Рамадан Аталай, и странните изяви на Хасан Азис „да се върне на бял кон“:

„Пеевски направи за Кърджали за 6 месеца 10 пъти повече, отколкото послушните на Доган за 34 години и Хасан Азис за 20 години!

Всички наболели проблеми, които гражданите на града изтъкваха десетилетия наред, видимо почнаха да намират своето разрешение.

Кърджали още в първите месеци на управлението на Ерол Мюмюн стана град -строителна площадка, въпреки десетките милиони борчове, натрупани от Хасан Азис. Улиците и пътищата от четвърт вече бяха като лунни кратери.

Вече има асфалт, полага се още. Има светлини, има камери и тоалетни по парковете, има пейки, кошчета. Има осезаемо по-чист град.

Спортните площадки за младежите вече се строят, приютът за кучетата се изгражда. Инвестициите и реализиращите  се проекти в града са неизброими. Всеки човек от 7 до 77 години това го вижда.

Само за този период бяха инвестирани 100 милиона лева!“.