Зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев и депутатът Хамид Хамид съобщиха, че изключените от парламентарната група на Движението са отправяли заплахи от етнически характер върху активисти на партията.

"От 10 дни всички наши активисти са атакувани по телефона. Всички те дойдоха и ми казаха, че са атакувани с тези: "Нашата партия ще им дадем на тях ли? На турците ли ще дадем партията? Кой ще си даде партията на турците на помаците и Турция?", заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев пред журналисти.

По думите му във форум "Аз подкрепям Доган" във Facebook има "мека казано етнически призиви, десетки, да не кажа стотици".

Цонев съобщи, че тормозят колегите му с етнически мотиви.

По думите му, Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов, които бяха изключени от парламентарната група на ДПС, са отправяли заплахи по телефона и са размахвали етническата карта.

Хамид Хамид допълни, че това не е филосифията на ДПС, както и на основателя на партията Ахмед Доган. "Няма да позволим група деребеи, които се опитват да спасят собствените си кожи, като използват него за параван, а после да използват етническата карта, само и само да останат още няколко месеца", посочи той.

Хамид допълни, че българските мюсюлмани виждат какво е направил Делян Пеевски.

 

 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ