За сблъсъците вчера виновните са президентът, който в последните дни вдига юмрук и зове за бунт, както и организаторите на протеста. Откраднаха протеста от младите и интелигентни хора. Извикаха агитките да чупят с чукове и да замерят полицаите, чиято работа е да опазват обществения ред. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

По закон организаторите са виновни за всяко увреждане на имуществото и за всеки пострадал полицай. Питайте президента Радев дали ще поеме отговорност. Бесилки и ковчези – това ли иска президентът Радев, заяви Иванов.

В момента според социологическите проучвания ГЕРБ продължава да е първа политическа сила. Възпроизвеждане на избори сега би възпроизвело същата политическа ситуация. Проектът за нова Конституция открива дебата за рестарт на държавата. Това искат българските граждани, това искат младите хора, които протестират, посочи депутатът от ГЕРБ.

Не виждам управление на инат. Най-отговорното, което можем да направим в момента, е рестарт на държавата и нова Конституция, което беше автентичното искане на протеста. Най-безотговорното е да оставим държавата без парламент, както искат от БСП, каза още Александър Иванов.