Не ме изненада какво направи президента Радев. Президентът трябва да е обединител на всички българи, но той взема страна и не търси баланс между различните теми и политически партии.  С тези думи започна участието си в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" Александър Иванов, депутат от ГЕРБ.

"Омразата дори към собствената си държава е силно изразена. Не ни изненадва с позитивно говорене. Няма само позитивни теми, но те трябва да бъдат наблягани.

Радев не е политическа фигура, оценка кой къде се намира в политическия небосклон се дава на изборите. За мен президентът изрича силни думи, но тезите са му слаби. Особено при неговите неизяснени решения, особено по време на служебното правителство", сподели той.
  
"Не мога да съм привърженик на такъв начин на водене на дебат. Радев заема страна в политическия изказ.  След встъпването в длъжност каза, че оставя политическа принадлежност настрана.

Но 4-та година не го виждаме от президентската институция. По-прозрачен дебат от този, който се провежда сред 240 души в НС няма. Това черно говорене и втълпяване колко сме зле не го приемам от функцията президент. Той е една черна станция, без да е градивен", каза още Иванов.
 
"Първите, които се чуха отявлено срещу предложението на Венецианската комисия не бяха партийно представени, но преди и те имаха такова предложение.

Принципът "всичко каквото се прави лошо и погрешно без да се дават предложения" е този на президента. МС многократно протяга ръка към президентската институция. Това е едностранно, за съжаление", коментира той.
 
"Изразихме нашата нетърпимост към изгарянето на отпадъци.

Мерките на СО са много добри. 90 % от градския транспорт е подменен с електробуси. Нашето географско разположение в котловината води да има периоди през зимата, когато температурните инверсии не позволяват въздушни течения да се разсеят фините прахови частици.

СО с изграждането на метромрежата спестява емисиите във въздуха", увери Александър Иванов.