Днес президентът наложи вето на Закона за мерките в извънредното положение. Не е изненада. Не е първото вето. Но пък, поне по неговите думи, част от причините за ветото му са мерките предложени от Корнелия Нинова за борба със спекулата. И това вече е изненада.

Това написа на личната си страница във Фейсбук депутатът от ВМРО Александър Сиди, който коментира темата за наложеното от президента вето на Закона за извънредните мерки. Ето какво още написа Сиди:

"Изненада, такава каквато беше и прегласуването на тези мерки. Мерки предложени от БСП, които бяха отхвърлени при обсъждането в комисия и в залата. И БСП, по техния си начин - с извиване на ръце ги пробутаха отново. Заплашвайки, че ще спрат работата на събранието.

И съответно бламирайки закона за мерките в извънредното положение. В тъмните часове на деня, тогава, когато всички бяхме изморени от 12 часовия дебат.

По традиционен за БСП (БКП) от миналото начин. Със заплахи, изнудване, по тъмно. Така беше прокарано това абсурдно решение. Абсурдно, защото досъсипва и без това съсипания ни бизнес.

С това предложение БСП на практика замразяват цените на всички стоки и услуги от преди месец. На ВСИЧКИ! В това число на горивата, въпреки, че цените на петрола рязко падат.

На парното и топлата вода, въпреки падането на цената на природния газ. Дори на пролетните плодове и зеленчуци, които въпреки извънредното положение, ще залеят магазините и ще заменят скъпия внос.

Недомислено решение. Решение под натиск. Решение по тъмно. По комунистически. Ние от ВМРО предложихме друго решение. Решение, което работи. Предложихме потребителска кошница с основни продукти за храна и дезинфекция, чиято търговска надценка да се определя от министъра на икономиката.

Само за основни храни и дезинфекция. То не беше прието! Но под натиск ГЕРБ прие предложението на БСП. Политическият егоизъм на БСП, дори и във времена на криза, отново е водещ.

За тях е важно просто да се запише, че са предложили нещо. Че са изнудили мнозинството да го приеме. Че са победили! Сякаш е девети септември.... Спрете се! Мислете като държавници!
"