Патриотичното пространство има своите гласове. Ако проблемът е в лидерството на патриотичните партии, ние предлагаме лидерите да се оттеглят от листите, да се обединим и да вземем тези 600 000 гласа от това пространство. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Александър Сиди от ВМРО.

"По никакъв начин не е новина предложението ни за засилване на президентските правомощия. Защото на изборите на 4 април хората поискаха промяна, а получиха брутална подмяна. Хората искаха мажоритарен вот, но бяха излъгани, искаха смяна на модела "Борисов", а получиха Дончева. Ние не казваме президентска република на Радев, а казваме президентска република на който и да е президент, заяви Сиди.

Според него, новите партии са обединени в нещо като тюрлюгювеч само и само да влязат в парламента, а ВМРО постоянно ги питат защо преговарят за обединение на патриотичните партии.

"За нас най-добрият вариант е да се явим самостоятелно, това е нашият теснопартиен егоистичен път. В това Народно събрание имаше от либерали по-наляво. Добре, че парламентът имаше малко време, за да не направи повече глупости. Следващото Народно събрание може да има повече време и да направи повече глупости. Добре е в такъв случай в него да има повече патриотични партии, за да възпират левите либерали да правят законови промени, насочени срещу традиционното семейство", каза още Александър Сиди.