За коалиция с КОД не сме потвърждавали, от ВМРО го заявиха. Това заяви пред БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод коалициите за предстоящите предсрочни парламентарни избори. 

От НФСБ са провели разговор с ВМРО и ВОЛЯ, но от "Възраждане" имат медиен отказ за преговори. "Патриотичното пространство в България наброява между 350 хил. и 600 хил. избиратели", съобщи Симеонов.  

"Ние сме длъжни да представим патриотичното пространство, а не да стоим отстрани. Видяхме извършените глупости  - например на секциите без лимит, които ще повишат присъствието на ДПС заради гласовете от Турция", каза лидерът на НФСБ. 

Валери Симеонов припомни, че са "изтъргали" ДПС от третото място на изборите през 2017 г.  

"Грешката, че не сме се обединили я чух и по време на последната предизборна кампания. Грешката е осъзната, водим разговори", съобщи лидерът на НФСБ. 

"Целта е патриотите да имат присъствие в парламента. Всичко показва, че ГЕРБ ще продължат да губят електорална подкрепа. Въпреки това, големият губещ от изборите през април бяха БСП", допълни Симеонов и заяви, че все още не знае дали ще се коалират с ГЕРБ в парламента. 

""Има такъв народ" и "Изправи се! Мутри вън!" влязоха в парламента само заради анти-Борисов реториката си. 

Няма как да се отърсим от негативизма на управлението, но повишихме пенсиите, справихме се с шума по курортите и с хазарта. Не сме направили голяма грешка", завърши Валери Симеонов.