Разговорът за коалициите трябва да се води след изборите и крайно време е да изтъкнем основното правило, от което ще се ръководи БСП, а именно „Не на безпринципните коалиции“. Това заяви водачът на листата на БСП в Кърджали Александър Симов. Той потвърди провеждането на вид вътрешнопартийно допитване в БСП за евентуални коалиции.
"Коалиция между БСП и ГЕРБ ще бъде напълно безпринципна и като такава аз я отхвърлям напълно. Такава коалиция няма да реши проблемите на България, а допълнително ще ги задълбочи и затова БСП в тези избори се води от разбирането, че коалиция с ГЕРБ няма да правим. Ясно е, че няма нормален социалист, който да иска такава коалиция. Това е партията, виновна за цялото това  безвремие и всички политически и икономически дефекти на България в момента", каза журналистът пред БНР.

Според Симов в миналото БСП е била наказвана много често заради коалиционни договорки на маса, на бюра и в кабинети, затова трябва да се интересува от мнението на хората. 

"Нелекият жребий опря до мен. В крайна сметка приех с идеята, че БСП залага на нови и неопетнени лица", коментира още Симов мястото си на водач на изборната листа на левицата точно в Кърджали.

Той смята, че ситуацията в Кърджали невинаги е била тежка, а сега има нова надежда и нов подход към избирателите там.

"ДПС е наш опонент, но основният враг е ДОСТ", припомни тезата си Симов, за когото ДОСТ е директно дирижирана отвън партия.