Ще има правителство. Убеден съм, че имената на министрите се знаят. Това заяви политическият пиар и анализатор Нидал Алгафари пред bTV.

"Според мен, към този момент са се договорили някои с някои. Някои са имали желанието да участват, но не са получили желания брой министри и зам.-министри. Другите ще отидат на преговори и ще се върви правителство", каза още той. 

"Аз започнах да говоря по повод промените - плаващите мнозинства не са проблем. По различните закони могат да се намерят различни мнозинства. Парламентът, когато се състои от много играчи, предполага подобно действие", допълни го Татяна Буруджиева. 

Според нея нещата излизат отвъд обичайната логика на процеса, защото битката е кой ще бъде опозиция. 

"ПП-ДБ казаха, че са най-тежката опозиция, "Възраждане" са най-тежката опозиция, БСП натам върви. Това предвещава доста странни неща. Вярно е, че когато става въпрос за експертно правителство, малко неща могат да се скрият. Не е достатъчно един експерт да бъде предложен от една партия, за да се смята, че е неин", допълни Буруджиева. 

Според анализаторите най-логично е ИТН да влязат в управлението с ГЕРБ и ДПС, защото ясно са заявявали, че най-голямото зло са ПП-ДБ. 

"Твърдят го откакто управляваха заедно и колаборираха много пъти с Борисов", припомни Буруджиева.