Препъни камъчето в четворната коалиция може да се окаже раздалечеността в идеологиите, което да породи и законодателни проблеми. Това коментира относно 100-те дни на Правителството политическия пиар Нидал Алгафари , цитиран от „Фокус“.

„Добрите политици не се влияят от социалните мрежи, а от политики, които да са в полза за народа. Оценката заради ентусиазма е петица, но само ако са първокласници“, уточни той.


"Ако бях учител в първи клас бих им писал и петица заради това, че са ентусиазирани, че им се иска, но ако бях учител в 11-ти клас най-вероятно бих ги скъсал, защото не успяват, правят грешка след грешка, гафовете на премиера са ежедневни. Но за първи клас са добре", каза Алгафари.

"Ето, дадоха им се 100 дни, в които да покажат тяхното можене и знание и се оказа, че те не могат, просто им е трудно, въпреки огромното явно желание, което го имат, явно с голям ентусиазъм се събраха хора около тях. Но толкова могат и не можем да очакваме от хора, които не могат да вдигнат 10 кг, да вдигнат 100 – просто толкова са им възможностите", посочи анализаторът.

Според него опозицията „ГЕРБ“ в момента нямат нужда от властта и не я гонят, защото кризите затрупали страната са много и те не са подготвени, макар и да твърдят обратното, допълни още Алгафари.