Политическият пиар Нидал Алгафари написа силен коментар в социалната мрежа, свързан с уволнението на Велислава Дърева от вестник "Дума".

Ето какво е мнението на анализатора:

Приятели,

в ранните часове на утринта, гледах, че даже и слушах сърдитата Велислава Дърева. Недоволстваше, че за партията ѝ са гласували над милион, пък видите ли сега, при лошото управление на Нинова, натърти фамилията на Корнелия, били гласували за БСП четвърт милион.

Фактите са такива, а когато фактите говорят и боговете мълчат.  Та да се върнем на фактите. Първото ударче с малкото чукче по канарата на БСП, още преди 10.10., дойде от "враговете" с партиен билет. Тези ударче отлюспи не малко членове и симпатизанти. Госпожа Дъреве, де ли беше?

След това се създадоха фракции и идейни движения в БСП, които смениха малкото чукче с здрав и голям чук. Късове от БДП се разлетяха. Госпожа Дърева, къде ли беше? Когато парният чук ломеше около ръководството на партията с  лидер Жан Виденов, БСП започна да пада на колене, кой притискаше столетницата от към главата да се сниши? Къде беше, другарката Дърева? 

Предполагам, че малцина вече ще си спомнят, че вестник "Работническо дело" с милионен тираж, бе преобразуван във вестник "Дума".

"Новите" другари, взеха хубавината на вестника - парите, сграда, печатница, чиновнически и журналистически апарат, разпространението на "Работническо дело" , а "тежестите", като  разправите с опонентите, омаскаряването на изпадналите в немилост, дитирамбите по възхвалата на Първия на партията и правата партийна линия, оставиха зад борда.

Новите "свободомислещи", натовариха тиража на "свободното слово" на самосвал без спирачки и акостираха на тоталното дъно. Читателите им можеш да събереш в аулата на СУ. Дали, другарката Дърева, може да преброи статиите, анализите, коментарите против собствената си партия, което се изписаха и публикуваха във вестника за който така милее.
 
И да попитам, има ли представа, другарката Дърева, как се работи в медия, която се бори за интереса на читателите? Да заслужиш заплатата си, да висиш с часове около евентуалната информация? Да я уловиш и предадеш на време? Да привлечеш не само цоцащи от субсидията журналисти, а и такива, които са четени с интерес, такива, което да бъдат четени с интерес не само от тесен кръг твои лични приятели?