Анализаторът Валентин Вацев смята, че България е в окончателна и безизходна криза на легитимността. Според него проблемът е, че двама от общо трима българи отказват да се занимават с политика.

"Според централния закон на постмодерната политическа логика, по който се развива политиката у нас сега, всички знаят, че има разлика между политика и шоу, но никой не може да покаже линията, която ги разделя.

В този смисъл Слави Трифонов има основание да се смята за господар на ситуацията и да си въобрази, че поредното му шоу вече е в рамките на цялостния български политически процес", коментира той пред БНР.

"При Слави всяко казване е предпоследно. Той вярва, че ситуацията е в неговите ръце, но греши. Шефът на българския шоубизнес вече не е той, а е на друго място", заяви още Вацев. 

Това "друго място" по думите на Вацев са кръгове, които свързват по невидим начин ИТН с ГЕРБ, с остатъците от НДСВ, както и с ДПС.

"Има кръг хора, които се са на видими политически постове, но се ползват с влияние - някои от тях са били премиери, други са били във високите етажи на властта, ние ги познаваме. В това няма нищо странно.

Те ще сложат тежестите така, че ще се появи правителство, което ще бъде крайно екзотично, но ще се радва на пасивната подкрепа на три парламентарни политически сили", обясни още анализаторът.