Анастасов: Тандемът Доган и Пеевски прави ДПС силна

Тандемът Доган и Пеевски правят ДПС силна, избирателите му вярват, затова сме втора политическа сила, каза още заместни-председателят на Движението

Обръщението на Пеевски към Доган е призив, като призив на областните управители, които се събраха днес на председателски съвет. Техният призив бе партията да е единна, ДПС да е цяло. Това е.

Г-н Пеевски каза това, което областните управители поискаха от неговото ръководство. Както сме изпълнявали волята на избирателите, изпълняване и волята на структурите. Това каза заместник-председателят на ДПС Станислав Анастасов в ефира на БНТ. 

Пеевски: Не съм разговарял с Доган, от моя страна всичко е направено, оттук нататък той е на ход

Призоваваме партията да е единна, цяла и силна. Не е разделена и слаба и не трябва да бъде, добави той.

"Г-н Пеевски каза, че няма да допусне това нещо да се случи - ДПС да е слаба и разединена, той направи всичко необходимо това да не е така.

Всички депесари имат нужда от силно ДПС, да имат самочувствие, че ДПС е втора политическа сила, че беше оценена, че има областни управители, че има 47 депутати за първи път в историята си. Силното ДПС на Доган и Пеевски е това ДПС, от което депесарите имат нужда", изрази увереност Анастасов. 

По думите му, тук става дума за тандем, който прави ДПС силна.

"Тандемът Доган и Пеевски правят ДПС силна. Но в случая 2-3-ма интриганти, които структурите обозначиха като дерибеи, в момента се опитват да създават интриги, да пренасят фокуса от себе си, да правят личния си проблем партиен проблем.

За съжаление, поне на думи, почти успяха, но не. Днес структурите казаха обратното нещо. Просто няма да им мине номера", уточни той. 

"Не ги наричаме ние дерибеи, структурите така ги обозначиха и свалиха политическото доверие, защото те създават интриги, създават раздор, отблъскват избирателите на ДПС", каза още заместник-председателят на Движението.  

Той добави, че "Джижи и Бат Рамадан години наред живяха на гърба на д-р Доган, използвайки, злоупотребявайки с името му без неговото знание". 

"Джиджи сам се разпознава. Има един Джейхан Ибрямов. И Бат Рамадан си знае защо е известен така. Един дерибей се опитва да нарежда структурата по свое желание. Обикалят по институции, фирми, не знам, за да събира статистическа информация? 

Тепърва предстои да установим, но структурите заявиха, че повече така не може да продължава. Това се вижда и от избирателите, защото в тези райони резултатите ни спадат", обясни Анастасов как посочените интриганти "дерибействат". 

Той бе категоричен, че Филиз Хюсменова сама си е подала оставката.

"Няма да я коментирам. Тук става дума за коренно различен случай. А за тези, които са със снето доверие, само те са отстранени, но не от Пеевски, а от парламентарната група, от ръководството на партията. Никой не е отстранявал никого еднолично. С тази теза пак се злоупотребява.

Това пак е за спасяване на кожите на същите тези хора", разясни той. 

"Тези хора се опитват да припишат собствените си грехове на ръководството на ДПС. Решенията в ДПС се взимат от колективните органи, те са взели решенията за отстраняване на тези хора, след като общинските и областните съвети са взели решението доверието да бъде снето от тези хора", уточни пак Анастасов. 

Тези органи се свикват редовно, просто не им даваме гласност, подчерта той. 

"Не сме искали среща с Доган по една проста причина. Колегите поискаха среща с него, за да си поставят личните проблеми. Тези двамата герои, които са в основата на "автентично" ДПС, явно другите 350 000 депесари не са, те действат по този начин, а този начин не е коректен към колективните органи.

Когато си минал през 9 области, от силните, и никой не те иска трябва да ти е светнала лампата какво място имаш в колективното тяло, а когато си свикнал да се налагаш над колективното тяло, това вече се нарича дерибействане", разкри още Анастасов. 

"Не прави чест на Джевджет Чакъров, че е звънял на областни председатели, за да се опитва да бойкотира заседанието на колективния орган. Хубаво е да застанем с очи пред хората и действията и думите ни да си съвпадат", продължи той. 

"Областните управители са били заплашвани от Джижи и Бай Рамадан. И Чакъров е звънял да не идват. Изключително разочароващо, такива методи в ДПС никога не са били използвани. Пробвани са върху цялата структура, просто не са сработили.

Мога да ви кажа, че на един от областните председатели е било казано в прав текст, че "довечера като се върне ще го чакат". Аз такова нещо никога не съм виждал, никой не си е позволявал такова поведение. Затова казваме, че тези хора са прекрачили всички граници", възмути се Анастасов. 

Заместник-председателят на ДПС призна, че "новото начало" в ДПС е факт".

"Връщане назад няма. ДПС е модерна партия, в която няма да има заплахи и дерибейства. Депесарите се изправиха срещу дерибеите, това е факт. И на тях не им харесва, те не са готови да се откажат. На каква цена.

ДПС има исторически връх в силата си и двама-трима души правят залог цялото бъдеще на ДПС заради личните си амбиции, заради алчност.

Нашите структури са изключително разочаровани от това. Дори старите депесари питат защо когато ДПС е най-силна тези си позволяват да правят такива работи", каза Анастасов. 

"Очакваме да чуем от д-р Доган послание за единство на партията. Това е истината. Надявам се, че и другите колеги очакват същото. Само това ще направи, запази ДПС силно. Това е факт", изрази надежда Анастасов. 

"Попитахме избирателите на 9-ти юни и те ни дадоха много ясен отговор. Депесарите вярват на г-н Пеевски, вярват на тандема Доган-Пеевски, затова резултатът ни е такъв. Затова сме с 50 000 гласа нагоре в България.

Отговорът е недвусмислен. Но по-важното е, че хората имат очакванията нещата да започнат да се случват в общините. Каквото искат депесарите, това ще прави ръководството на ДПС.

Убеден съм, че не мога да си представя, че д-р Доган ще тръгне срещу структурите", отговори той на въпроса, какво е отношението на редовия избирател към тандема Доган-Пеевски. 

"Кой има интерес от слабо ДПС?", попита още Анастасов. 

"Единия от тези двамата, когато Касим Дал се изправи срещу Доган, той взе неговата страна. Звънеше по структурите и говореше врели некипели за д-р Доган. Паметта ми е доста свежда.

Сега той се опитва да се представи за автентичен защитник. Структурата помни много добре кой какво е правил през годините. И за господин Аталай може да се каже много. Тяхната поза не е много искрена. Мълчахме досега, за да не излагаме и тези представители. За да ни е силна къщичката", разясни той. 

Колективният орган ще реши кой да вземе мандата, отбеляза заместник-председателят на ДПС.