Халил Летифов: Противопоставяне между Доган и Пеевски няма

Цялата ПГ на ДПС стои зад Доган. По тази ос няма да намерите пикантерии, заяви той

Идеята на днешното заседание беше да се чуят посланията на областните председатели и да се търсят решения. Посланията са за единение.

Всички зачитат, почитат и обичат нашия почетен председател Ахмед Доган. Делян Пеевски е председател на ПГ, председател на партията. Той ръководи, дава всичко от себе си със своята неизчерпаема енергия. Това заяви пред bTV Халил Летифов от ДПС.

По думите му не е вариант да има противопоставяне вътре в ДПС. 

Всички искат обединение. Бяха направени конкретни стъпки за това. Нищо не е по-голямо от ДПС, нищо не е по-голямо от каузата. Противопоставяне между Доган и Пеевски няма. Нашият почетен председател не е тема, той е почитан и обичан от всички, категоричен бе Летифов.

Цялата ПГ на ДПС стои зад Доган. По тази ос няма да намерите пикантерии. Ние трябва да намерим решение, с което ДПС да излезе по-силно от тази ситуация. Вярвам, че ще излезем по-силни от тази ситуация, добави Летифов.

Той коментира и гласуването на проектокабинета "Желязков", по време на което депутати от ДПС гласуваха против.

"Там няма противопоставяне. Извърши се гласуване. Резултатът е ясен. Но това създаде напрежение, което излиза извън пределите на ДПС", каза още той.  

Относно връчването на втория мандат за съставяне на правителство, той коментира: "Областните председатели настояха да се търси възможност за съставяне на правителство. Ние трябва да чуем позициите на останалите партии. След като чухме дебата при първия мандат, можем да предположим какъв ще последва.

В пленарна зала нямаше конструктивност и идея на партиите да направят крачка назад. Чухме заклинания, противопоставяне. В крайна сметка така ни подреди народът. Ние ще работим конструктивно и градивно за съставяне на редовно правителство".