Благодарение на доверието, което има правителството и лично премиерът Бойко Борисов в Брюксел - България ще получи с 4 млрд. лв. по-висок европейски бюджет - за да има чиста вода в чешмите, по-добри пътища, топли училища, за да има повече Европа в живота на всеки от нас и в най-малкото населено място. Правителството осъществява проекти, които 100 г. са били мечта за хората. Това заяви в Троян третият в листата на ГЕРБ и СДС за предстоящия вот за членове на Европейския парламент Андрей Новаков.

Той представи своята работа в първия си мандат, като подчерта: "Използвахме всяка възможност да поставим пакет "Мобилност" на трупчета, за да могат българските ТИР-ове да са по пътищата и да печелят. Битката продължава в следващия парламент и е важно хората, които изпратим, да работят със сърце“. Новаков призна, че се е чувствал съкрушен, когато заради два български гласа пакет Мобилност не бе отхвърлен окончателно.

В организираното от общинската структура на ГЕРБ събитие по покана на народния представител и общински ръководител Иван Миховски се включиха още колегите му народни представители Тома Биков, Спас Гърневски и Евгени Будинов, както и политическият анализатор Георги Харизанов и кандидатът под номер 5 в листата Асим Адемов.

"Битката е важна, защото тя се превърна в "Сталинска" , както я нарече Корнелия Нинова. Никога ние не сме искали това, защото това е противопоставяне на българи срещу българи. Нинова казва още, че преходът е свършил, а сега ни предлагат Румен Гечев за евродепутат. БСП говорят за повече държава в бизнеса. Може би искат да върнем партийните секретари, едва ли някой иска това“, коментира ситуацията в страната Тома Биков. Той се спря на постиженията на ГЕРБ и акцентира на направеното в образованието, като представи петия в листата – Асим Адемов.

"Кампанията стартира трудно, защото тя започна с фалшивите новини, с езика на омразата . Преминахме през това по начина, който винаги сме предпочитали - директните срещи и диалог с хората, срещи очи в очи. Никой не е съвършен, имаме своите грешки, но имаме и волята да се справим с тях, като не си посипваме главата с пепел, а предприемаме ясни и категорични действия“, това каза на троянци Адемов.

„Благодарен съм на ГЕРБ, че даде възможност на един обикновен български учител да представя България в ЕП. Това говори за отношението към тази професия“, подчерта още той. По думите на Асим Адемов сега берем плодовете на онова време, в което образованието не бе приоритет на България. Върнахме 42 000 деца в училище. Обновиха се стотици български училища, заплатите на учителите се покачват всяка година. Образованието е приоритет на българското правителство и това е записано в закон“, каза още петият в листата на ГЕРБ и СДС пред троянци. „Когато някой ви каже, че България е малка държава, не му вярвайте, защото страната ни е високо ценена в ЕП, благодарение и на моите колеги, с които заедно защитавахме националния интерес. Затова имаме самочувствието да поискаме подкрепата ви в неделя“, каза още Адемов и призова номер 12 в бюлетината да бъде изборът на троянци.

"Поздравления за това, че истинските десни партии намериха начина, по който да се обединят, защото ние сме част от ЕНП. БСП отклони поканата на ГЕРБ по време на председателството ни за единство в името на България. Те говорят за Европа, като за враг. Предстои ни битка не просто за Европа, а за България!, заяви Спас Гърневски.

Това е битка, в която се среща десницата с проевразийската левица. От първия ден в този парламент, БСП започна битка срещу законно избраното правителство с фалшиви новини и опити за противопоставяне. Тези хора нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили. Те са антиевропейци, искат си Евразия и са впрегнали целия си ресурс от доносници на ДС, за да спрат европейския път на България. Нещата никак не са елементарни, напротив – те са много сериозни и от всички нас зависи да не позволим това да се случи.

Управленската програма на правителството се изпълнява блестящо, откриват се нови производствени мощности, увеличават се заплати. Това означава, че след 2021 г. няма кой да помисли за БСП. И това е само една от причините БСП да иска неистово тази победа. Ние не трябва да позволяваме това, не трябва да позволяваме България да се върне назад в развитието си“, завърши Гърневски.