"Благодаря ви, че сте тук и наистина се радвам да ви видя тук, защото, ако човек гледа телевизия напоследък ще помисли, че сте изчезнали". Това заяви евродепутатът Андрей Новаков в рамките на конференцията на ГЕРБ.

Самото ми присъствие тук на тази сцена е крайно невероятно. Израснал съм в дълбоката провинция, син на миньор, а днес съм евродепутат и представлявам интересите на 7 милиона души в Европа.

Това нямаше да се случи в никоя друга партия“, заяви Андрей Новаков и припомни, че в другите партии да стигнеш толкова далеч, е нужно да си син или внук на тежка номенклатура. 

Новаков заяви, че ако само преди няколко години от тази трибуна е казал, че в България ще се увеличат двойно заплатите, пенсиите, че ще сме в банковия съюз, ще сме сред държавите, справили се най-добре с пандемията и още и още, никой нямало да повярва.

„Но вие направихте всичко това за 10 години. Трябва да се гордеете със себе си, защото сте го постигнали вие! От политическата камбанария ние сме партия парадокс, защото управляваме така, че да е лесно на следващите.

Така се прави и това е разликата между държавници и фейсбук политици“, заяви още Новаков.

„Време е да си вдигнем главата, а не юмрука, България не е блато, а райска градина и е необходима много работа. ГЕРБ превърна работата в религия и затова успяваме“, заяви още Новаков.