Водачът на листата на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки в евроизборите се срещна със симпатизанти във Видин. Тези избори са много по-близки до всички хора, подчерта Джамбазки и призова да се гласува. Той открои основния проблем на региона.

"Двойните стандарти и различието в регионите са дори в България, а от там в Европейския съюз. Имат един стандарт на живот в София, съвсем друг във Видин. Това няма как да не бъде проблем и това е и европейски проблем, който трябва да бъде решаван чрез инфраструктура“, каза той.

В евролистата на ВМРО, която е подкрепена от още няколко политически организации, са включени хора, които могат да бъдат полезни на Отечеството, отбеляза Джамбазки.

Също така заместник-председателят на ВМРО обясни защо се прави обединение. "Само обединени хората, които определяме себе си като български патриоти, можем да се противопоставим на заплахите, които ние виждаме“, смята Джамбазки.

Спиране на нелегалните мигранти и край на двойните стандарти между Източната и Западна част на Европейския съюз са сред приоритетите, които според него трябва да бъдат решени. От ВМРО ще настояват също и за еднакво заплащане на труда в Европа.