"Решението на британските граждани е законно и суверенно. Никой, който твърди, че уважава правилата на демокрацията не може да твърди обратното. Всеки опит да бъдат наказани, унижени и ощетени британските граждани е дълбоко погрешно. Това ще е признание за провала на федералисткия опит за политика и показва гузна съвест", заяви евродепутатът и зам. председател на ВМРО Ангел Джамбазки относно действията на Европейския съюз във връзка с отделянето на Великобритания от границите на ЕС.

"Обединеното кралство е наш приятел, съмишленик и съюзник, основен стълб на общата ни отбрана в изключително трудни времена. Северна Ирландия и Гибралтар без съмнение са интегрална част от Обединеното кралство и не може да бъде поставен никакъв подобен въпрос", допълни той.

Той коментира на изслушване в Европейския парламент, че "това, което трябва да се постигне в преговорите, а те ще се водят от държавните и правителствените ръководители, е една добра, честна и изгодна сделка между Европейския съюз и Великобритания."

Според него тази сделка трябва да гарантира правата и законните интереси на британските гражданите на територията на Съюза и гражданите на обединена Европа на територията на Англия.