"По въпроса за военно-техническата помощ от страна към Украйна, като гледам това, което се демонстрира от част от политическите формации в парламента, съм критичен по отношение на решение, с което да се даде мандат на българското правителство да окаже такава помощ.

Аз все повече придобивам усещането, че наблюдавам един политически театър, който се разиграва между десницата в лицето на "Да, България" и на БСП. Едните много искат да дадат, а другите много не дават да се вземе подобно решение. Аз мисля, че нещата изглеждат изключително нелепо.

Медиите имат достатъчно кореспонденти в чужбина, които биха могли да ни подскажат най-малкото, има ли друга държава, в която да върви такъв дебат след 55 дни от началото на войната". Това заяви бившият военен министър Ангел Найденов в "Още от деня" по БНТ.

"На този фон какви са рисковете за България? Вярвам на специалните служби, че няма непосредствена военна заплаха за България и второ, има достатъчно юридически аргументи и достатъчно експертни мнения, които показват, че дори в случай на оказване на военно-техническа помощ, включително и с тежки оръжия, страната не става част от войната.

Нека да кажа така: въоръжаването не означава повече война, въоръжаването означава повече възможности за страната, в случая жертвата, нападнатата страна Украйна, да защитава страната си и да защитава хората", добави Ангел Найденов.