Обвиненията на Валери Симеонов срещу мен са внушения, които особено в национален ефир не са полезни. Това заяви пред bTV министърът на туризма Николина Ангелкова.
 
Преди време в студиото на „Лице в лице” вицепремиерът Симеонов изрази мнение, че Ангелкова защитава интересите на наследниците на мутренските групировки относно заведенията на плажа в Слънчев бряг.
 
Проверка, която обхвана известните нощни клубове на плаж Какао, установи, че те са абсолютно законни.
 
„Категорично не защитаваме интересите на групировки. Аз няма какво да коментирам думите на Валери Симеонов, има сезирана прокуратура и подкрепям всяка една проверка”, коментира Ангелкова.
 
Според Симеонов заведенията са заградили непозволена площ. „Думите му са абсолютно погрешни и не разбирам на какво основание коментира. Извършихме няколко проверки – изцяло са спазени изискванията на действащото законодателство”, каза министър Ангелкова.
 
Министърът на туризма коментира, че не може да си обясни акцията на Валери Симеонов конкретно срещу тези заведения и срещу нея. „Стриктно спазваме действащото законодателство”, категорична е Ангелкова.
 
Тя не отговори директно на въпроса чия теза подкрепя правителството, като уточни, че кабинетът застава зад устойчивата политика в сферата на туризма. Ангелкова допълни, че и двамата с Валери Симеонов искат да развиват българския туризъм и увери, че тя спазва нейните правомощия, определени като министър.
 
„Трябва да има хубави къмпинги и да осигурим добри условия за къмпингуване”, категорична е Ангелкова. По думите ѝ на спорния плаж Корал няма как да се разположат палатки на плажната ивица.
 
Според протестиращи граждани обаче къмпингуването на плажа е позволено от закона, въпреки че на много от тях са им били съставени актове за незаконно пребиваване. Хората посочиха също, че министерството трябва да се грижи за плажовете, които не се отдават на концесия, а Корал не се почиства, няма и изграден път.
 
Ангелкова на свой ред отговори, че част от средствата от концесиите на плажовете се отделят за поддръжката и почистването на всички плажове.