"Още през 2016 г., когато бях министър на туризма, поставих на обсъждане с бранша предложението си за въвеждането на Гаранционен фонд, който да помогне да се преодоляват последиците от неосъществени по различни причини пакетни пътувания и почивки", написа преди минути Николина Ангелкова във Фейсбук.

Ангелкова, която бе един от най-успешните министри в кабинета "Борисов" е категорична: "Това щеше да доведе до сигурност и спокойствие сред туристическите компании и потребителите, но тогава не получих подкрепа от страна на туроператорите. Категорична съм, че такъв Гаранционен фонд трябва да има! Следя ситуацията с Mouzenidis Travel и искрено се надявам, че това няма да доведе до поредица от фалити на техни партньори, а клиентите да осъществят своите ваканции или да им бъдат възстановени сумите".

"Поздравявам всички български хотелиери, туроператори и туристически агенти, които работят професионално и отговорно в тази изключително сложна ситуация! Считам, че всеки, който е в затруднено положение, трябва да получи подкрепа, и то навреме! От това зависи имиджът на страната ни като туристическа дестинация! На това разчитат всички работещи в сектора, а става дума за хиляди български семейства!", посочва в позицията си Николина Ангелкова, която заема второ място в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в София Област.