Не мисля, че някой в БСП има илюзията, че ген. Радев ще се еманципира бавно. Той е надпартиен, показва го с цялото си поведение и преди изборите, и сега. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ членът на Изпълнителния съвет на БСП Антон Кутев.
Вече съм убеден, че този човек не може да бъде конформист, знае какво иска да прави, накъде е тръгнал, добави Кутев. По думите му БСП трябва да излъчва повече смиреност. Важно е какво излъчваме извън партията, добави той. Можем да спечелим предсрочните избори с обновяване, но не с подмяна на лицата.

Ако искаме да вървим към властта, трябва да ни е много ясно какво ще правим с нея. Трябва да имаме много ясно заявени тези. Един от основните проблеми на обществото е повишаването на доходите. Това може да стане чрез борба с монополите и понижаването на цените на горивата.

Държавата е този играч, който може да донесе повече справедливост в обществото, каза Кутев. Единственият политически сценарий, който виждам в момента, е, че президентът Плевнелиев ще бави топката най-малко до Коледа, за да не му се налага да съставя служебно правителство.


В момента той не може да състави и мнимо добре изглеждащ служебен кабинет - няма човек, който да иска да стъпи на неговия рухнал авторитет, посочи още социалистът.