Говорителят на правителството поднесе извинение на медицинските сестри след днешното правителствено заседание. 

Припомняме, че те се почувстваха засегнати от негово изказване, според което излизането в неплатени отпуски от висши ръководители на спецслужби, подхожда повече на медицински сестри.

Ето го и дословното изказване на Кутев: "Така не се прави. Те би трябвало като са толкова големи полицаи да са мъжки момчета и сега да излязат в отпуска, за да не ги уволнят, това дето се вика, върви за медицински сестри".

След това Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи настоя за извинение от говорителя на служебното правителство.

Цялото ни съсловие е поразено и отвратено от това нелепо изказване. В днешните тежки времена, в които хората в целия свят изразяват благодарността си към тези, които се грижат за болните съпричастно, компетентно, професионално и с риск за собствения си живот, от устата на говорителя на правителството идва оценка за съмнителни качества и недостойно професионално поведение на медицинските сестри“, казаха от там. 

Впоследствие Антон Кутев се извини, изразявайки учудване, че е бил разбран по грешен начин:

"Аз се учудвам, че моите думи са разбрани по този начин. Аз имам по-рязко говорене обикновено и е възможно някой път да правя грешки, така че ще се извиня, разбира се, на всички, които евентуално са се почувствали засегнати", каза той след заседанието на кабинета.

И допълни:

"Уважавам не само медицинските сестри, лекарите, медицинските работници, а всеки български гражданин, който си върши съвестно работата. Мисля, че съм последният човек в България, който да бъде обвинен по някакъв начин в неуважение, особено към тези съсловия. Извинявам се, ако някой се е почувствал засегнат. Не съм искал да правя това".