Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров е приел номинацията за председател на Комисията по досиетата. Това обяви самият той на брифинг в парламента.
„Приел съм номинацията за председател на Комисията по досиетата. Ако бъда избран, ще работя по начина, по който работя в парламента без никаква милост към престъпниците и тези, които са работили срещу България и работят и днес”, заяви той.



От думите му стана ясно още, че ако бъде избран да оглави комисията, вече няма да е депутат. „Ще работя в екип с 9 човека, които ще бъдат представители на другите политически сили. Ще се ръководим от закона, от вътрешните документи. Няма как да бъда обвинен в работа за ГЕРБ“, категоричен бе той.

Заедно с него пред медиите в кулоарите на парламента застанаха представители на организации на репресираните по времето на социализма. Поводът е внесеният от БСП законопроект за закриването на Комисията по досиетата.



Антон Тодоров припомни, че и преди са правени опити за закриването на тази комисия, но нито тогава, нито сега има обективна причина за това.

„България, ако се реализира идеята на БСП, ще се превърне в един посткомунистически Джурасик парк, какъвто в Европа няма”, подчерта той.